måndag 6 januari 2014

Köplats

Vi funderar så mycket på det här med köplatser just nu. Alla adoptionsorganisationer tar en avgift som ska betalas i januari varje år. Som adoptionssökande betalar vi både för ärendeavgift och för medlemsskap i organisationen.
Just nu är vi sökande i tre olika organisationer, Adoptionscentrum, Barnen Framför Allt och La Casa.
Adoptionscentrum är störst.
I Adoptionscentrum kan vi betala för två könummer och köa för syskon redan nu.

De andra mindre organisationerna kanske inte är värt att stå kvar i alls? Speciellt med tanke på att den näst största organisationen FFIA stänger ner sin verksamhet helt under 2014 pga för få adoptioner.

La Casa har bara ett privat barnhem i Colombia, de har tagit emot 6 barn under 2012 och två barn under 2013. Vi vet att det är ca 40 familjer som köar för att skicka ansökan.
I nuläget känns det ganska meningslöst att köa där.
Barnen Framför Allt har två länder som vi är intresserade av- Bolivia och Kenya.
Till Bolivia skickas inga handlingar nu eftersom avtalet med landet måste förnyas. Till Kenya är det ingen kö men vi måste ha varit gifta i 2 år till för att skicka ansökan dit.
Adoptionscentrum har avtal med många länder som vi har tänkt på; Panama, Colombia, Ecuador, Sydafrika och Kenya. Det kanske är klokt att ha två könummer där istället...

Hur ska vi tänka kring det här? Någon annan i samma sits som har hittat en bra strategi?

2 kommentarer:

  1. Å det är ju så himla svårt! Jag har ingen bra strategi men kan dela med mig av hur vi tänker. Vi har ju ansökan i vårt land och har precis gått med i en ny organisation och ställt oss i kö för ett syskon i framtiden. Det är BFA och det är den enda organisation vi är med i nu, förutom FFIA då som kommer slutföra den här adoptionen. Jag tycker det är lätt att påverkas av hur andra gör, men tror ändå att det är bäst att lita på vad man själv tycker och tänker, vi går på magkänsla. Det känns som att adoptionsvärlden ändras hela tiden, så man kan ju aldrig veta hur det kommer bli i framtiden, vilka länder som är aktuella och vilka organisationer som blir kvar. Att "vår" organisation skulle lägga ner, hade vi aldrig kunnat ana innan brevet damp ner i brevlådan. Att länder stänger/öppnar/förändrar regler hade man ju i bakhuvudet men inte detta. Jag hoppas ni kommer på en bra strategi för just er! God fortsättning! Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Tack för svar! Vad skönt att ni får slutföra er adoption med FFIA, måste varit en chock när ni fick veta att de ska lägga ner.
    Och du har ju rätt, ingen vet ju hur reglerna förändras osv. Allt kan ju hända i adoptionsvärlden.
    Usch, jag tycker all denna ovisshet är så jobbig. Men håller på att vänja mig lite kanske.
    Lycka till med er adoption och hoppas på ett bra 2014 för oss alla! God fortsättning! Kram

    SvaraRadera