tisdag 10 december 2013

Trött

Inget besked i brevlådan.
Jag är trött på att vänta. Trött allmänt.
Känns meningslöst att skriva något för jag har egentligen inget att säga.
Men ändå. Beklagar mig lite iallafall. Hoppas att något händer snart.
Vill att beslutet ska komma så att vi kan börja tänka på länder och prata med organisationerna ordenligt. Känns inte som det är någon idé att göra det innan vi har beslutet hos oss.

4 kommentarer:

  1. Hoppas ni har ert beslut snart så du förhoppningsvis känner dig piggare o gladare <3 kram på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, önskar er lycka till också! Hur är det när ansökan skickats iväg, får ni kontinuerliga uppdateringar om läget? Vet ni ungefär när det blir er tur?

      Radera
    2. Eftersom det är rätt mycket som ska göras när man samlar papper, ska översätta, legalisera osv så har man fullt upp ett tag, för att sedan när man väl fått iväg ansökan så känns det som att ingenting händer. Då ska man "bara" vänta. För mig blev det liksom att luften gick ur. Vi fick reda på att "om inget oväntat händer, så får man nöja sig med generella månadsbrev om landet (med barnbesked osv) och nästa gång vi kontaktar er är vid barnbesked" ungefär 18 månader senare (!) men eftersom vi skickat vår ansökan genom FFIA så blev det ju lite kaos när vi fick reda på att de skulle lägga ner. Det var nog det enda vi inte hade kunnat ana oss skulle hända. Nu har vi fått reda på att FFIA kommer slutföra vår adoption och vi har fått positiva nyheter som vi knappt vågar tro på, som skulle betyda att vi får barnbesked de närmsta månaderna. Man kan ju se på de olika organisationernas sidor, om man är medlem så man kan logga in, sedan när man skickat ansökan och försöka luska ut hur man ligger till i köerna. Jag vet inte riktigt om det här var ett bra svar på dina frågor, men maila mig gärna om du vill! Det finns ju så mycket hela tiden som känns oklart, tycker jag!

      Radera
    3. Tack för svar! Ja det är mycket som är svårt att förstå sig på. Fick tips från någon att hela tiden ringa och ställa frågor, att alltid liksom vara aktiv själv i processen och hänga med i vad som händer.
      Under väntan är det väl dessutom bra rent känslomässigt att sysselsätta sig..
      Hoppas ni får barnbesked snart!!

      Radera